Het coronavirus

Vragen in verband met het coronavirus

Door het coronavirus komen er iedere dag weer nieuwe vragen op ons af. De vragen die van toepassing zijn op ons vakgebied zetten we hieronder op een rijtje.

Algemeen

HOC Opleiding & Training heeft een protocol ontwikkeld, waardoor het mogelijk is trainingen te geven. Dit protocol is op te vragen via de mail: info@hoctraining.nl.

De groepsgrootte is aangepast aan de ruimte waar de cursus wordt gegeven.

De opstelling van de tafels en stoelen is zodanig aangepast, dat er een afstand is van minimaal 1,5 meter tussen deelnemers.

We passen 1,5 meter social distance toe en hebben mondkapjesplicht. Voor iedere deelnemer is een mondkapje beschikbaar.

De kantine is gesloten, de lunch wordt geserveerd in de leslokalen.

Instructeurs die coronaverschijnselen hebben of gezinsleden met coronaverschijnselen dienen dit direct te melden. De betreffende training wordt geannuleerd.

Cursisten krijgen vooraf het coronaprotocol toegestuurd en voor aanvang van de cursus wordt het doorgelezen met de instructeur.

Er zijn desinfecterende doekjes om bij wisseling bij de machine de bediening schoon te maken.

De voorschriften van het RIVM worden gehanteerd.

Bij de ingang van ieder lokaal hangt een dispenser met desinfectie, deze dient telkens bij het ingaan en verlaten van het lokaal gebruikt te worden.

Zoals het er nu uit ziet worden de geannuleerde trainingen verplaatst naar een datum vanaf 1 juni 2020. Deelnemers en/of opdrachtgevers krijgen hierover bericht.

De Nederlandse Reanimatieraad heeft de richtlijnen aangescherpt.

Advies NNR

Ja, die is er: coronaprotocol bouw:

Ja, er is een coronaprotocol: coronaprotocol Transport en Logistiek

Werkgevers blijven verplicht, ook nu, om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben. Het Nederlandse Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV), Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) zijn na overleg over de maatregelen van de overheid overeengekomen dat de cursussen en examens kunnen doorgaan binnen de richtlijnen en opgestelde protocollen.

Verder sluiten wij aan bij het dringend advies mondkapjes te dragen. Deze moeten op tijdens het bewegen en tijdens het oefenen. Deze kunnen afgedaan worden wanneer men zit. De mondkapjes kunnen ook af bij de reanimatie oefening.

Load More

 

VCA

Op 24 maart 2020 heeft VCA Infra besloten alle VCA en SOG examens uit te stellen tot 1 juni 2020. Op 25 maart 2020 is dit bericht weer ingetrokken en wordt het volgende gezegd:

De SSVV adviseert alle examencentra en opleiders dringend om groepsgewijze, fysieke VCA- en SOG-examens en -opleidingen voorlopig uit te stellen. We kunnen hen hiertoe formeel niet verplichten, mits zij te allen tijde hun professionele verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om de veiligheid en gezondheid van hun kandidaten en medewerkers te beschermen. Onze dispensatieregeling zorgt er bovendien voor dat er voor een grote groep mensen geen directe noodzaak is om nu examen te doen.

Mensen van wie het VCA-diploma na 12 maart 2020 verloopt of is verlopen, krijgen dispensatie. Dit is  voor een periode van maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek contact intrekt.

Gedurende deze periode mogen diplomahouders blijven werken met een verlopen diploma.

Ja, de dispensatieregeling is van toepassing op nieuwe medewerkers. Deze nieuwe medewerkers dienen begeleid te worden op de werkplek door een ervaren collega met minimaal VCA-VOL.

De dispensatie geldt voorlopig tot 1 september 2020.

Nee, de regeling geldt alleen voor mensen met een SOG-diploma dat na 12 maart 2020 verloopt of is verlopen.

Load More

 

TCVT

Machinisten die zich hebben aangemeld voor een bijscholing tussen 15 maart 2020 en 1 juni 2020, krijgen 75 dagen respijt met betrekking tot het tijdig volbrengen van hun bijscholing. Bij de verlenging moeten deze machinisten middels een schrijven van een erkende trainer wel kunnen aantonen dat zij zich tijdig hadden aangemeld voor een training.

 

 

Load More

 

Code 95

Vanaf 18 mei 2020 kunnen opnieuw nascholingscursussen voor de code 95 worden verzorgd onder strikte voorwaarden.

 

Chauffeurs die hun code95 nog niet op orde hebben, dienen dit bij de eerstvolgende mogelijkheid af te ronden. Tot die tijd mogen chauffeurs doorrijden zonder geldige code95 op hun rijbewijs. Zolang de  Corona-crisis voortduurt zal de Inspectie voor Leefomgeving en Transport niet handhaven op de geldigheid van de code95.

https://www.ilent.nl/onderwerpen/coronavirus-en-vervoer-over-de-weg/code-95-beroepschauffeurs?fbclid=IwAR3EGIl78LIo4__5Sys-aKhAAmPEfuuzWEXtoRcvQNQLU9aE0KdaaASNMYw

Het CBR heeft de registratie van de code95 geannuleerd tot 28 april 2020.

Load More

 

Deze pagina zal dagelijks bijgehouden worden, zijn er updates dan worden die hier geplaatst.

Zijn er nog vragen met betrekking tot dit onderwerp, mail ze naar info@hoctraining.nl.

 

Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

KVK: 04078908

Wilt u ook weten wat HOC voor u kan betekenen?

Bel of mail ons direct

Vraag een offerte aan

X