Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Nieuws

Rechtbank legt werkgever geldboete op voor omvallen verreiker

“Na een ernstig ongeval waarbij een verreiker kantelde en drie werknemers ernstige verwondingen opliepen, heeft het Openbaar Ministerie de werkgever strafrechtelijk vervolgd. Het onderzoek onthulde meerdere overtredingen van de Arbeidsomstandighedenwet, waaronder gebrekkige training en instructies voor werknemers, ontbrekende goedkeuringen en onjuiste configuratie van de verreiker. De werkgever’s onwetendheid over veiligheidsvoorschriften werd niet als geldig excuus aanvaard. De rechtbank legde een geldboete van 60.000 euro op, waarvan 30.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, en benadrukte de ernst van de situatie.”

read more
Oogst veiligheid met HOC Opleiding & Training

Oogst veiligheid met HOC Opleiding & Training

HOC Opleiding & Training biedt praktijkgerichte opleidingen voor veilig machinegebruik in de agrarische sector. Ontdek hoe onze trainingen risico’s minimaliseren en uw bedrijf beschermen. Bezoek ons op de beurs voor meer informatie. Bij HOC staat veiligheid voorop.

read more

Meer dan 2.000 Arbeidsongevallen in 2022

In 2022 registreerde de Nederlandse Arbeidsinspectie 2.357 meldingsplichtige arbeidsongevallen, waarvan 40 fataal waren. Mannen zijn oververtegenwoordigd in sectoren met een hoog risico op ongevallen. Slechts 1 op de 8 slachtoffers is vrouw. De rapportage onthulde ook dat ongevallen bij kleine bedrijven vaker voorkomen dan bij grote bedrijven. Een kwart van de slachtoffers is ouder dan 55 jaar, en 13% jonger dan 25 jaar. Ongeveer een derde van de ongevallen leidt tot blijvend letsel, met vallen en contact met arbeidsmiddelen als meest voorkomende oorzaken. Stagiairs en studenten hebben, in tegenstelling tot de verwachting, relatief minder ongevallen. Tevens werd gekeken naar ongevallen met gevaarlijke stoffen, met brandwonden en bevriezingen als belangrijke gevolgen. Melden van arbeidsongevallen is verplicht volgens de Arbeidsomstandighedenwet.

read more
Welke VCA-cursus moet ik volgen ?

Welke VCA-cursus moet ik volgen ?

Als je in Nederland werkzaam bent in sectoren als bouw, industrie, petrochemie en elektrotechniek, is het vaak verplicht om in het bezit te zijn van een VCA-certificaat. Dit certificaat toont aan dat je basiskennis hebt van veiligheid, gezondheid en milieu tijdens het werk en dat je weet hoe je veiligheidsrisico’s kunt verminderen.

read more
Navigatie
Volg ons