Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Een professioneel Hijsplan in 10 stappen

Een professioneel Hijsplan in 10 stappen

 

Het veilig uitvoeren van hijswerkzaamheden begint bij het opstellen van een hijsplan. Een hijsplan is een verzameling van gegevens waarin alle voorwaarden en stappen staan opgenomen om de hijswerkzaamheden correct uit te voeren en daarmee de veiligheid van de werknemers te garanderen.

Hijsen is een activiteit waaraan grote risico’s zijn verbonden. Het plannen van hijswerkzaamheden, en daarmee het hebben van een hijsplan, is een wettelijke eis (artikel 7.18a, lid 8 van het Arbobesluit).

Hijswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met een breed scala aan hijswerktuigen. Deze kunnen eenvoudig en repeterend van karakter zijn, maar ook complex. De wetgever maakt geen enkel onderscheid en stelt een hijsplan in alle gevallen verplicht.

Doelgroep

De training is van belang voor iedereen die vanuit zijn of haar functie te maken heeft met het (laten) uitvoeren van hijswerkzaamheden.

Inhoud

De deelnemer leert op eenvoudige wijze een professioneel hijsplan te maken op basis van een methode die altijd en voor elk soort hijswerk toepasbaar is. De training is gestructureerd van opbouw en interactief. Een expert op het gebied van hijsen en heffen bespreekt doorlopend praktijkvoorbeelden en leert de deelnemer in 4 stappen een professioneel hijsplan te maken.

Duur: 1 dag
Certificering: Bewijs van Deelname
Locatie: Opleidingscentrum Tynaarlo of TCVT Houten

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 out of 5 stars (based on 29 reviews)
Uitstekend83%
Heel goed14%
Gemiddeld3%
Kritisch0%
Slecht0%
Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 17:00
Zaterdag op afspraak

KVK: 04078908

Navigatie
Volg ons