Hijsplan in 10 stappen

Een professioneel hijsplan maken in 10 stappen

Het veilig uitvoeren van hijswerkzaamheden begint bij het opstellen van een hijsplan. Een hijsplan is een verzameling van gegevens waarin alle voorwaarden en stappen staan opgenomen om de hijswerkzaamheden correct uit te voeren en daarmee de veiligheid van de werknemers te garanderen.Hijsen is een activiteit waaraan altijd grote risico’s zijn verbonden. Het plannen van hijswerkzaamheden, en daarmee het hebben van een hijsplan, is een wettelijke eis (artikel 7.18a, lid 8 van het Arbobesluit).

De wijze waarop een hijsplan gemaakt moet worden en uit welke onderdelen een hijsplan moet bestaan is niet in de wetgeving vastgelegd.

Hijswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met een breed scala aan hijswerktuigen, zijn nooit hetzelfde, kunnen eenvoudig en repeterend van karakter zijn, maar ook enorm complex en éénmalig.
De wetgever maakt geen enkel onderscheid en stelt een hijsplan in alle gevallen verplicht.
In deze training leren de deelnemers op eenvoudige wijze een professioneel hijsplan te maken op basis van een methode die altijd en voor elk soort hijswerk toepasbaar is.

Doelgroep

De training is van belang voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden uit hoofde van zijn functie te maken heeft met het uitvoeren of laten uitvoeren van hijswerkzaamheden.

Inhoud

De training is gestructureerd van opbouw en erg interactief. Een expert op het gebied van hijsen en heffen bespreekt doorlopend praktijkvoorbeelden en leert u in 4 stappen te komen tot een professioneel hijsplan.

Duur 1 dag
Certificering bewijs van deelname
Locatie Tynaarlo of Houten

Agenda

Geen Evenementen

Cursusagenda

mei, 2021

Wilt u ook weten wat HOC voor u kan betekenen?

Bel of mail ons direct

Vraag een offerte aan

Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

KVK: 04078908

X
X