Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Over HOC

Over HOC

HOC Opleiding en Training biedt al bijna 30 jaar een breed scala gerenommeerde opleidingen op het gebied van transport en logistiek- zoals de heftruck – en veiligheid. Voor bedrijven, uitzendbureaus en re-integratiebureaus, maar ook voor particulieren. In ons eigen opleidingscentrum in Tynaarlo maar ook in-company door het gehele land. Wij zijn erkend opleider Transport & Logistiek CBR-CCV, SOG, IPAF, VCA Infra en STL Werkt.

We stellen ons ten doel zowel ervaren als minder ervaren personen in de sector logistiek en transport op een zodanige wijze op te leiden dat zij nadien op een verantwoorde en efficiënte wijze hun dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten of hervatten.

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:

• Een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;

• Aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;

• Een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie;

• Een betrouwbare en betaalbare bedrijfsopleiding.

Werkwijze

We proberen te allen tijde uit te gaan van de wensen en behoeften van de klant. Na online of telefonische aanmelding van de cursist(en) wordt er in overleg een cursusdatum gepland en krijgt u van ons een opdrachtbevestiging en een formulier voor de gegevens van de cursist toegestuurd. Betreft het een groep cursisten, dan gaan we in overleg met u bekijken hoe (en waar) de cursus op de meest praktische wijze uitgevoerd kan worden.

Onze cursussen worden gegeven door goed opgeleide instructeurs die niet alleen vanuit het theorieboek lesgeven, maar ook ingaan op situaties waar cursisten in de praktijk tegen aan lopen.

Locaties

HOC Opleiding & Training was gevestigd in Zuidlaren. Door gebrek aan buitenterrein is op 1 april 2018  een locatie in Tynaarlo aangekocht, Handelsweg 26-28. Op het buitenterrein van 3.450 m2 zijn er ruim voldoende mogelijkheden voor cursussen zoals, Kraanmachinist, Hijsbegeleider, Verplaatsen van Lasten, Hoogwerker etc. Leslokalen en kantoren zijn er ook ruim voldoende.

De bestaande hal werd te klein bevonden voor de heftruckcursussen en deze is uitgebreid met 600m2. De bouw is in april 2020  voltooid en sindsdien vinden alle cursussen plaats in het prachtige pand in Tynaarlo.

 

Klachten procedure

Hoewel HOC Opleiding & Training b.v. zich tot het uiterste inspant om goed werk te leveren, kan het voorkomen, dat de cursist/opdrachtgever niet tevreden is over de door HOC gegeven cursus.

In dat geval willen wij de cursist/opdrachtgever de gelegenheid geven om dat te melden, zodat HOC er iets aan kan doen.

Een gemotiveerde klacht is voor ons als organisatie waardevol, omdat het ons de gelegenheid geeft de dienstverlening te verbeteren.

Na afloop van de cursus vullen de cursisten een evaluatieformulier in,

Deze formulieren worden op het kantoor van HOC nagekeken.

Indien er punten zijn waar de cursist niet tevreden over is, wordt dit met de betreffende instructeur besproken en wordt er daarna actie ondernomen richting cursist/opdrachtgever

Mocht de cursist niet bij ons, maar bij zijn werkgever klagen over de kwaliteit van de cursus of de instructeur en de werkgever belt/mail/schrijft ons hierover, dan neemt mevrouw H.F. Bolhuis, directeur,  dit op met de instructeur om te vragen hoe zijns inziens de cursus is verlopen.

In alle voorkomende gevallen zullen wij ons tot het uiterste inspannen om deze klachten z.s.m.  (binnen 2 tot 5 werkdagen) en tot tevredenheid van de betrokkenen oplossen.

De gehele procedure zal worden opgeslagen in ons CRM programma.

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.