Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Veilig werken langs de weg

Volgens CROW richtlijnen

Veilig werken langs de weg

Jaarlijks gebeuren er veel verkeersongelukken bij wegwerkzaamheden. Het is daarom belangrijk om oog te hebben voor de veiligheid van de wegwerker.

De cursus “Veilig werken langs de weg” is gemaakt voor personen die werkzaamheden op en langs wegen uitvoeren, volgens de vernieuwde CROW-richtlijnen. De training is gericht op alle beroepssectoren, waarbij de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Inhoud en opzet van de training

• Wettelijke regelingen
• Verkeersborden en afzettingsmateriaal
• Basisinformatie tijdelijke verkeersmaatregelen
• Tijdelijke verkeersmaatregelen bij specifieke omstandigheden
• Signaalkleding
• Omgaan met calamiteiten
• Checklist
• CROW-publicaties

Specifieke onderdelen in overleg

CROW-Publicatie 96b

Deze publicatie geeft maatregelen weer voor werkzaamheden die plaatsvinden naast of op de rijbaan, op kruispunten of op fiets- en voetpaden.

CROW-Publicatie 96a

Deze publicatie bevat informatie en adviezen rond voorbereiding, uitvoering en beëindiging van werk in uitvoering op autosnelwegen.

Overige informatie

Duur:       2 dagdelen
Tijden:     08.30 tot 16.00 uur, in overleg kan hier voor groepen van afgeweken worden
Locatie:   Opleidingscentrum in Zuidlaren, Tynaarlo of op uw bedrijf voor een groep.
Examen:  na afloop wordt een schriftelijke toets afgenomen.

De instructeur heeft veel praktijkervaring, kan veel vragen beantwoorden en beschikt over goede praktijkvoorbeelden. Voor de deelnemers, die veelal “buitenmensen” zijn, is de cursus “Veilig werken lang de Weg” niet alleen leerzaam maar ook een leuke dag. Indien de cursus op een opleidingslocatie van HOC plaatsvindt, wordt ook de uitgebreide lunch door de deelnemers bijzonder gewaardeerd.

Indien de deelnemers de training met goed gevolg afsluiten, ontvangen zij een certificaat van HOC Opleiding & Training.
Extern examen in overleg mogelijk.

Voor de code95 kunnen 7 uren worden geregistreerd.

 

          √ Vakkundig   √ Open    

     √ Professioneel         √ Flexibel

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.