Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Heftruck Certificaat Assen

Cursus Veilig Werken met de Heftruck (heftruckcertificaat)

Een heftruckcursus  is voor heftruckchauffeurs van groot belang, jaarlijks gebeuren er gemiddeld 7 ongevallen met een dodelijke afloop. Medewerkers en werkgevers hebben baat bij goed opgeleide chauffeurs. Er wordt dan immers veiliger en beter gewerkt. Zelfs voor ervaren chauffeurs is een ‘heftruck herhalingscursus’ vaak de moeite waard! Veel heftruck ongelukken gebeuren met ervaren chauffeurs. Schadepreventie en efficiëntie zijn belangrijke onderdelen voor heftruckchauffeurs die de opleiding volgen bij HOC.

Met het heftruckcertificaat van HOC veilig en efficiënt aan het werk !

Voor wie is de heftruck opleiding geschikt?

HOC Opleiding & Training biedt zowel de basistrainingen voor beginnende chauffeurs als een herhalingscursus voor chauffeurs die eerder een opleiding hebben gevolgd. De cursus is voor zowel bedrijven als particulieren.

Doel: het heftruck rijbewijs

Men krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie tijdens de cursus. Bovendien leren uw werknemers (of u zelf) veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck. Bij voldoende bekwaamheid worden de chauffeurs gecertificeerd, als bewijs dat ze veilig een heftruck kunnen bedienen.

Inhoud heftruck cursus

Tijdens deze cursus krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:
– Arbo-wet
– Rijklaarcontrole
– Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
– Bediening
– Opladen batterij
– Oriëntatie op de omgeving
– Efficiënt en veilig rijden
– Veiligheid

Hoe lang duurt de heftruckcursus ?

De duur  is afhankelijk van de ervaring van de chauffeur en varieert van een 1-daagse  tot en met een 4-daagse cursus.
1-daagse cursus voor chauffeurs die al jaren met een heftruck werken
2-daagse cursus voor personen die enige ervaring hebben met het werken met een heftruk of soortgelijke machines
4-daagse cursus voor personen die nog nooit met een heftruck hebben gewerkt

De heftruck theorie duurt een halve dag, vervolgens krijgt iedere deelnemer zijn eigen praktijkopdrachten afhankelijk van de voortgang.

U kunt ervoor kiezen uw werknemers de opleiding bij HOC Opleiding & Training in Tynaarlo te laten volgen of op uw eigen werkvloer (in-company). De cursus is te volgen vanaf vier personen. Als u vandaag mensen  aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag al beginnen en uw werknemers kunnen zo dus z.s.m. beschikken over een heftruckdiploma, oftewel: wanneer het u uitkomt!

Waar wordt de cursus gegeven ?

HOC Opleiding & Training is een begrip in Noord Nederland, maar ook daarbuiten. In ons opleidingscentrum in Tynaarlo met ruime oefenmogelijkheden worden iedere dag hef- en reachtruckchauffeurs opgeleid. We beschikken we over vijf heftrucks, twee reachtrucks en diverse andere interne transportmiddelen en voorzetapparatuur.

Behalve in ons eigen opleidingscentrum kunnen onze opleidingen en trainingen, waaronder de hef- en reachtruck, ook bij de opdrachtgever op lokatie worden gegeven door heel Nederland. Onze instructeurs wonen vaak in uw regio !

Heftruckdiploma of heftruckcertificaat  halen,

rijbewijs of bewijs ?

In het blog van HOC Opleiding & Training wordt hierover uitgebreid geschreven.

Veiligheidscertificaat Vorkheftruckchauffeur

Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek geeft HOC Opleiding & Training het Veiligheidscertificaat Vorkheftruckchauffeur. Bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB, ontvangen subsidie voor deze cursus.

SSVV Opleidingengids, SOG certificaat heftruck

Opleidingen voor specifieke risicovolle taken of werkzaamheden in een risicovolle omgeving voor operationele medewerkers van bedrijven die risicovolle werken uitvoeren in, of voor, de bij de VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA en SIR aangesloten bedrijven. Deze medewerkers moeten in het kader van vraag 3.4 van de VCA 2008/5.1 voldoen aan de in deze opleidingengids gestelde opleidingseisen. De certificering wordt SOG certificering genoemd.

Het examen SOG certificaat kan afgenomen worden in ons Opleidingscentrum in Tynaarlo of bij de klant, mits de lokatie aan de eisen voldoet. Meer informatie hierover in de SSVV Opleidingengids, klik hier.

Gerelateerd aan deze opleiding is de opleiding voor Rollen en/of Balenklem.

Code 95
Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid Beroepschauffeurs: 7 of 14 uur

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

Perfecte dag

Rated 5 out of 5
February 4, 2022

Hele leerzame dag op een zeer leuke manier gebracht door een cursusleider uit het veld.

Aan te bevelen hier een cursus of opleiding te laten verzorgen.

Zeilmakerij P.I. Ter Apel
Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 17:00
Zaterdag op afspraak

KVK: 04078908

STAP-budget ! Vraag maximaal € 1.000,00 aan voor scholing en ontwikkeling. Op maandag 1 mei 2023 start de nieuwe aanvraagperiode.

Navigatie
Volg ons