Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Heftruck examen

Laat uw personeel een heftruck SOG examen doen

Bij het besturen van een heftruck is veiligheid zeer belangrijk. Dit gaat zeker op voor bedrijven die werkzaam zijn in de (petro)chemische industrie, de maritieme industrie en de industriële reiniging. Heeft u een bedrijf dat hierin werkzaam is en wilt u uw mensen een heftruck examen laten doen waarbij de veiligheid voorop staat? Dan nodigen wij u van harte uit om eens contact op te nemen met HOC Opleiding & Training. Wij geven een examen voor de heftruck waarbij de richtlijnen van de SOG voorop staan. Met een heftruck SOG examen kunt u er op rekenen dat uw mensen niet alleen weten hoe ze een heftruck moeten besturen, maar ook hoe ze dit veilig moeten doen.

Aan de slag met een heftruck SOG examen

Bij HOC Opleiding & Training hebben we door de jaren heen al meer dan 60.000 mensen een gedegen opleiding gegeven. Een opleiding waarbij ze alle ins en outs van het besturen van een trainsportvoertuig leerden kennen. Wij werken hierbij samen met de bedrijven waar deze mensen werken. Zo kunnen wij de opleiding in ons eigen Opleidingscentrum in Tynaarlo geven of, vanaf 4 personen, op uw eigen werkvloer. Voordeel hiervan is dat uw mensen de situatie bij uw bedrijf kennen terwijl ze de opleiding volgen. Dit wordt dan afgesloten met een heftruck SOG examen. Als uw mensen het examen met goed gevolg hebben afgesloten kunt u er op rekenen dat zij altijd veilig hun werk verrichten.

Meer weten over ons examen voor de heftruck?

Indien u meer wilt weten over onze opleidingen, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen om uw vragen aan ons te stellen. U kunt hier over bellen of mailen, maar we hebben elders op deze website ook een handig formulier klaarstaan. We nemen dan snel contact met u op om de mogelijkheden die wij te bieden hebben met u door te nemen. Uiteraard hebben we ook op deze website uitgebreide informatie over ons bedrijf en onze opleiding staan.

Ja, ik wil graag meer weten !

 

Meest gestelde vragen heftruck

Je kunt een nieuwe aanvragen via info@hoctraining.nl. Vermeld je volledige naam en geboortedatum.

In het Heftruck Opleidings Centrum in Zuidlaren worden iedere dag heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs opgeleid. In-company trainingen worden door heel Nederland gegeven.

Een heftruckchauffeurs dient volgens de Arbowet vakbekwaam en deskundig te zijn. Daarbij dient een heftruckchauffeur aantoonbaar gedegen instructie te hebben gevolgd.

Een SOG examen wordt afgenomen bij risicovolle taken in de petrochemie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. heftruck, hoogwerker, verreiker, aanslaan en begeleiden van lasten.

Dat is afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en varieert van één dag voor ervaren chauffeurs tot vier dagen.

 

Vanaf 16 jaar mag iemand een heftruck besturen, er dient echter altijd toezicht aanwezig te zijn.

Bestuurders van een heftruck breder dan 1.30 meter, dienen te beschikken over een T-rijbewijs als ze op de openbare weg rijden.

 

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

Heftruck

December 19, 2023

Heftruck cursus gehaald 👍🏻

Kahzu

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons