Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Opleiding Autolaadkraan Hijsen TCVT/W4-04

Erkende examenlocatie TCVT certificaat

Autolaadkraan TCVT opleiding met Hijsfunctie

Als een lading met de autokraan niet naast de vrachtwagen wordt gelost, maar verderop (plaatsen), dan is sprake van hijsen en is een specifieke opleiding en certificering vereist.

De opleiding Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie TCVT/W4-04 is gericht op het hijsen van vrachten boven tien tonmeter op bouwplaatsen.

Met het persoons- of vakbekwaamheidcertificaat van het TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) kan de vrachtwagenchauffeur/machinist aantonen bekwaam te zijn veilig hijswerkzaamheden uit te voeren met een autolaadkraan. Het verdient aanbeveling dat een cursist al enige ervaring heeft met het laden en lossen met behulp van een autokraan, voordat hij begint met de opleiding Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie TCVT/W4-04.

Inhoud van de TCVT opleiding

De opleiding Autolaadkraan machinist TCVT bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte 

Bij de theorie leren deelnemers onder meer de wettelijke eisen, techniek, werkvoorbereiding, eisen aan de hijsmiddelen, stabiliteit, belastbaarheid, laden en lossen, hijsen en werken met verschillende lasten, het keuren van de autokraan en inzicht in veiligheidsaspecten.

De praktijkoefeningen betreffen controle van de kraan, opstellen en bedienen, uitvouwen, behendigheid, hijsplan maken, gebruik van hijsgereedschappen, kraanopstelling, hijsen en plaatsen van de lading, invouwen en rijklaar maken.

Informatie

Duur:                  8 dagen, waarvan de laatste dag examendag.

Locatie:              Opleidingscentrum Tynaarlo of in-company. Bij in-company dient de locatie vooraf door de examencommissie gekeurd te worden.

Examen:     Het examen wordt afgenomen in ons opleidingscentrum in Tynaarlo door een TCVT-  gecertificeerd examenbureau. HOC Opleiding & Training is een erkende TCVT examenlocatie.

Code 95:    21 uur

Geslaagde kandidaten krijgen het TCVT vakbekwaamheidscertificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT W4-04). Het volledige certificatieschema TCVT is bij HOC op te vragen.

Veel gestelde vragen

Iedere vijf jaar twee dagen. De eerste keer binnen drie jaar na de ingangsdatum van het certificaat. De tweede keer in de laatste twee jaar van de geldigheid van het certificaat.

Wil je je certificaat na vijf jaar verlengen, dan dien je opnieuw theorie-examen te doen.

Stuur uw TCVT-boekje 4 weken voor het verstrijken van de einddatum naar TCVT RA, Postbus 154, 3990 DD Houten.

De bijscholing wordt digitaal bijgeschreven door een erkende instructeur. Zolang u daarnaast een boekje heeft wordt de bijscholing ook hier in bijgeschreven.

De werkgever heeft een autorisatiecode, waarmee de uren digitaal worden bijgeschreven. ZZP-ers worden gezien als werkgever en dienen hun eigen praktijkuren bij te schrijven,

Een autorisatiecode kan aangevraagd worden via de mail: kantoor@tcvt-ra.nl.

Alleen de machinist kan deze gegevens bekijken, de werkgever niet.

Nee het is niet verplicht, omzetten naar een DSP-pas kan ook als het certificaat verlengd moet worden.

De praktijkervaring en de bijscholing kan in het boekje bijgehouden worden.

Ja, dat kan. Er worden kosten in rekening gebracht van € 100,00 incl. BTW.

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

4.9
4.9 out of 5 stars (based on 56 reviews)
Excellent91%
Very good7%
Average2%
Poor0%
Terrible0%

Heftruck

December 19, 2023

Heftruck cursus gehaald 👍🏻

Kahzu

No Title

December 19, 2023

Prima

Luke Lesschen

No Title

December 19, 2023

Duidelijke uitleg, leuk personeel!

Bart Scholten

Heftruck Engels

December 14, 2023

Very nice training center, very professional and informative way of delivering information.

Special thanks to our group heftruck/forklift instructors bianca and kor

Aws Dkhan

No Title

December 13, 2023

Furkan

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.