Ontdek de HOC Keuzecarrousel

Logo HOC

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Bovenloopkraan

Bovenloopkraan hijsbewijs behalen

Bij het verplaatsen van zware producten met een bovenloopkraan, bestaat het gevaar getroffen te worden door vallende voorwerpen. Volgens de Nederlandse Arbeidsinspectie verkleint de kans op ongevallen als de medewerkers geleerd hebben hoe zij de bovenloopkraan veilig kunnen bedienen en beschermingsmiddelen dragen / toepassen. Daarnaast dient de machine afgestemd te zijn op de last die gehesen wordt.

 In deze training worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig gebruik van de bovenloopkraan. Na afloop van de cursus ‘veilig werken met een bovenloopkraan’ bent u of uw werknemer in staat efficiënt en vakbekwaam te werken en zodoende voor een veilige werkomgeving garant te staan.

Voor wie is de training bedoeld?

De cursus ‘veilig hijsen met een bovenloopkraan’ is geschikt voor personen die werken of gaan werken met een bovenloopkraan. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Inhoud bovenloopkraan cursus

De volgende onderwerpen komen aan bod:

– Arbo-wet
– Veiligheid
– Dagelijkse controle
– Eisen aan hijsmiddelen
– Werken met verschillende lasten
– Bovenloopkraan bediening
– Bovenloopkraan Arbo

Bovenloopkraan

Overige informatie

Duur: 1 dag, inclusief examen
Locatie: Opleidingscentrum Tynaarlo of in-company

De cursus kan ook in de avonduren en/of op zaterdag worden verzorgd. Geslaagde deelnemers ontvangen een certificaat en pas.

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 out of 5 stars (based on 32 reviews)
Excellent84%
Very good13%
Average3%
Poor0%
Terrible0%

Fijne opleiding !

Rated 5 out of 5
August 30, 2023

Fijne opleiding. Alles goed geregeld toen ik de uitnodiging kreeg. Kreeg netjes de benodigde boeken thuis gestuurd. Vandaag 29-8 de eerste examen gedaan en geslaagd morgen ook nog 1 en we zijn helemaal weer bij. De dame waarvan ik les kreeg genaamd Bianca wat een topper is dat. Ze is iemand die niet constant bovenop de les materiaal zit maar ook humor tussen door. Zeker een aanrader om bij haar de les en examens te doen. Harstikke bedankt Bianca w.

Groetjes Harm jan

Harm jan

No Title

Rated 5 out of 5
August 25, 2023

Thijs

Very pleased

Rated 5 out of 5
August 25, 2023

I am very pleased with the way of teaching and communication.

Alex Casu

Hoogwerker 1b

Rated 5 out of 5
November 25, 2022

Ik ben goed geholpen en goed begeleiding en uitleg geweldig ik kom zeker terug

Guido Engel

Hoogwerker

Rated 5 out of 5
November 25, 2022

Een top uitleg en goed geregelde lunch!

Belal

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

  • Hidden

    Sectie-einde

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons