Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Code 95

Vakbekwaamheid beroepschauffeurs

CBR Code 95 check

Welke nascholing voor de code95 heb ik tot nu toe gevolgd?
Op mijn.cbr.nl kunnen chauffeurs bekijken welke nascholingsuren zij hebben behaald voor Code 95. Voor de bescherming van de privacy kunnen chauffeurs alleen zelf inloggen met DigiD.

Code 95 verlopen

Stel dat het een chauffeur niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen. Dit heeft als gevolg dat de Code 95 (vakbekwaamheid) verloopt en de chauffeur zijn of haar vak niet meer mag uitoefenen. Als de chauffeur daarna besluit het oude vak weer op te pakken, dan moet de vakbekwaamheid / Code 95 worden vernieuwd. Dit kan door 35 uur nascholing te volgen. Nadat de 35 uur nascholing is gevolgd en de code 95 op het rijbewijs is bijgeschreven, mag een chauffeur weer beroepsmatig rijden.

Code 95 vrijstelling in Nederland

Actuele informatie over vrijstellingen vindt u op de site van de Inspectie Leefomgeving en Transport, klik hier.

Code 95 vrachtwagen én bus?

Een chauffeur die vakbekwaam is als vrachtwagenchauffeur én buschauffeur hoeft per 5 jaar slechts één keer 35 uur nascholing te volgen in plaats van 70 uur.

Kies de juiste Code 95 opleidingen

Bij veel opleidingen kunt u uren voor het rijbewijs Code 95 laten registreren. Met het ruime aanbod Code 95 opleidingen van HOC gaat u altijd veilig en verantwoord de weg op, van EHBO voor Chauffeurs tot Lading zekeren. Bij HOC kiest u voor kwalitatief goede opleidingen, die u direct kunt toepassen bij uw werkzaamheden!  Kijk welke cursussen sowieso gevolgd moeten worden en check meteen de Code 95 geldigheid hier. De registratiekosten code 95 bedragen € 22,50 per dag.

Erkend opleider

HOC Opleiding & Training is erkend opleider Transport & Logistiek, CBR-CCV, SOG, IPAF, VCA Infra en STL Werkt.

Ja, ik wil meer weten over de code95 !

  • Hidden

    Sectie-einde

Veel gestelde vragen

Op mijn.cbr.nl, inloggen met de digiD code.

Beroepschauffeurs hebben code95 op het rijbewijs staan. Om de code 95 te verlengen volgen beroepschauffeurs iedere 5 jaar 35 uur nascholing.

Nee, deze regeling is ingetrokken. Op het rijbewijs staat de geldigheid van de code95.

Er is veel keuze, VCA, heftruck, ladingzekeren, digitale tachograaf en nog veel meer. Op de site van het CBR staat een overzicht van erkende cursussen en opleiders. Op sites van opleiders staat vaak een overzicht van de cursussen die zij hebben erkend voor de code95.

De vrijstelling code95 wordt weergegeven op de site van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Download hier de “Uitzonderingen van Code 95-verplichtingen”.

Een tijdje geleden heb ik een cursus gevolgd en deze wil ik alsnog laten registeren voor de uren Code95. Helaas is dit is niet mogelijk. Wil een chauffeur uren laten registreren voor de Code95 dan wordt dit vooraf aangemeld door de erkende opleider Code95. Het CBR wil controle uit kunnen voeren op de aanwezigheid van de chauffeur.

Nee, dat mag niet. Het is zaak zo spoedig de benodigde uren bijscholing te volgen. Vervolgens kan bij de gemeente een vervangend rijbewijs aangevraagd worden. Bij HOC is het mogelijk heel snel, soms binnen een week, de benodigde Code95 uren te behalen.

 

          √ Vakkundig        

     √ Professioneel         √ Flexibel

Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 17:00
Zaterdag op afspraak

KVK: 04078908

STAP-budget ! Vraag maximaal € 1.000,00 aan voor scholing en ontwikkeling. Op maandag 1 mei 2023 start de nieuwe aanvraagperiode.

Navigatie
Volg ons