Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

SOG 1B, SOG 3A, SOG 3B

Hoogwerker SOG certificaat

Naast het HOC-certificaat is het tevens mogelijk medewerkers te laten certificeren conform de eisen in de Opleidingengids van het VCA, het zogenaamde SOG.

Volgens deze gids dienen operationele medewerkers van bedrijven die risicovolle werken uitvoeren in, of voor, de bij de VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA en SIR aangesloten bedrijven, voldoen aan de in de Gids gestelde opleidingseisen. Dit betekent dat deze personen een examen af dienen te leggen, zoals vermeld in de SSVV opleidingengids. Voor de hoogwerker cursus die afgesloten wordt met een  SOGexamens worden drie types hoogwerker onderscheiden.

Cat 1B

Statische boomhoogwerker

Onder deze categorie vallen ‘telescoop- en kniktelescoophoogwerkers’ voorzien van stempels (hydraulisch bediend), hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis, spinhoogwerkers met stempels;

Statische boomhoogwerker

Cat 3A

mobiele verticale hoogwerker 

Onder deze categorie  vallen ‘zelfrijdende schaarliften’ en ‘zelfrijdende eenpersoons verticaalliften’

mobiele verticale hoogwerker

Cat 3B

Statische boomhoogwerker

Onder deze categorie vallen mobiele boomhoogwerkers vallen ‘zelfrijdende telescoop-‘ en ‘kniktelescoophoogwerkers’; Categorie 3B (overeenkomstig Europese norm EN 280).

statische boomhoogwerker

Informatie

Duur cursus               binnenkort wordt er door het SSVV een minimale opleidingsduur ingesteld per type hoogwerker
Duur examen             een half uur per type
Locatie                       Opleidingscentrum Tynaarlo of Moerdijk
Vreemde taal             de training kan tevens in het Duits of Engels worden gegeven.

Bij meerdere certificaten legt de medewerker één theorie-examen af en per type hoogwerker een praktijkexamen.

Ingangseisen

Minimum leeftijd 18 jaar

In het bezit van één van de volgende diploma’s:

  • B-VCA
  • VOL-VCA
  • VIL-VCA

Centraal Diploma Register VCA

In het Centraal Diploma Register worden de SOG kwalificaties geregistreerd: https://cdr.ssvv.nl/

 

 

Cursusdagen

[add_eventon_list number_of_months=”3″ hide_past=”yes” event_type=”30″ hide_empty_months=”yes” ]

Algemene cursusagenda

[add_eventon hide_past=”yes” event_count=”3″ show_limit=”yes” show_limit_ajax=”yes”]

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.