Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Reachtruck certificaat

Erkend opleider STL Werkt en CBR

Reachtruckchauffeurs volgen een reachtruck-opleiding bij HOC!

Een reachtruck-certificaat is belangrijk voor elke reachtruckchauffeur. En zijn of haar collega’s en werkgever hebben eveneens baat bij de opleiding van degene die de reachtruck bestuurt. Want er wordt dan veiliger en efficiënter gewerkt!

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld u of uw werknemer(s) meteen aan voor de perfecte reachtruckopleiding bij HOC Opleiding & Training.

Voor wie is de reachtruck-opleiding bedoeld?

U kunt bij HOC Opleiding & Training terecht voor cursussen voor beginnende reachtruckchauffeurs en de reachtruckchauffeur die al jarenlange ervaring heeft.

Doel: het reachtruck-certificaat

Kandidaten die de reachtruckopleiding volgen leren de praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de reachtruck. Naast veiligheid besteden we veel aandacht aan efficiënt en schadepreventief werken op de reachtruck. Na afloop ontvangen de kandidaten het reachtruckcertificaat.

Inhoud training reachtruck

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarbij onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:
– De Arbo-wet
– Rijklaarcontrole
– Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
– Bediening van de reachtruck
– Oriëntatie op de omgeving
– Efficiënt en veilig rijden

Overige informatie

Hoe lang de cursus met de reachtruck duurt, is afhankelijk van ervaring. Het varieert van één tot en met vier dagen. Uw werknemers kunnen de opleiding bij HOC Opleiding & Training in Zuidlaren volgen of op uw eigen werkvloer. Als u zich vandaag aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag al beginnen, oftewel: wanneer het u uitkomt!

Reachtruck certificaat halen in Tynaarlo

In het opleidingscentrum in Zuidlaren beschikken we over twee reachtrucks, vijf heftrucks en diverse andere interne transportmiddelen. Deelnemers hebben ruim voldoende oefenmogelijkheden. Voor in-company cursussen heeft HOC een landelijke dekking, de praktijkgerichte instructeurs geven de reachtruckopleiding door heel Nederland.

HOC Opleiding en Training biedt de volgende certificeringen:

– Certificaat HOC Opleiding & Training
– Certificaat erkend door SSVV in het kader van VCA-certificering
– CCV Vakcertificaat Reachtruckchauffeur
-Veiligheidscertificaat Reachtruckchauffeur

Voor het Sectorinstiuut Transport en Logistiek geeft HOC Opleiding & Training het Veiligheidscertificaat Reachtruckchauffeur. Bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB, ontvangen subsidie voor deze cursus.

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid Beroepschauffeurs: 7 tot 21 uur, afhankelijk van duur van de cursus.

4.7
4.7 out of 5 stars (based on 6 reviews)
Excellent67%
Very good33%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Heftruck

July 27, 2021

Was top!

Theo bijleveld

Heftruckcursus

June 30, 2021

Leuke cursus en leraar

Arend

Heftruckcursus

June 29, 2021

Supppeerrrr

Joeri kuiper

Heftruckcursus

June 28, 2021

Alleen slecht bereikbaar met openbaar vervoer. Anders had ik 5 sterren gegeven.

Egbert

Response from HOC

Nu de coronaregels versoepelen kunnen we je weer van de bus halen!

Heftruckcursus

June 28, 2021

Was er voor mijn heftruck certificaat. was allemaal goed uitgelegd en een goede lunch

Hoc

Meest gestelde vragen heftruck

Je kunt een nieuwe aanvragen via info@hoctraining.nl. Vermeld je volledige naam en geboortedatum.

In het Heftruck Opleidings Centrum in Zuidlaren worden iedere dag heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs opgeleid. In-company trainingen worden door heel Nederland gegeven.

Een heftruckchauffeurs dient volgens de Arbowet vakbekwaam en deskundig te zijn. Daarbij dient een heftruckchauffeur aantoonbaar gedegen instructie te hebben gevolgd.

Een SOG examen wordt afgenomen bij risicovolle taken in de petrochemie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. heftruck, hoogwerker, verreiker, aanslaan en begeleiden van lasten.

Dat is afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en varieert van één dag voor ervaren chauffeurs tot vier dagen.

 

Vanaf 16 jaar mag iemand een heftruck besturen, er dient echter altijd toezicht aanwezig te zijn.

Bestuurders van een heftruck breder dan 1.30 meter, dienen te beschikken over een T-rijbewijs als ze op de openbare weg rijden.

          √ Vakkundig        

     √ Professioneel         √ Flexibel

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.