Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

VCA diploma

Een VCA diploma halen

Veiligheid is in elke branche heel belangrijk. Ook voor aannemers is het noodzakelijk dat iedereen bij een bedrijf weet wat er allemaal in de gaten moet worden gehouden op het gebied van veiligheid. Vandaar ook dat het goed is om hier een training voor te volgen, zodat u en uw mensen helemaal op de hoogte zijn van wat er op het gebied van veiligheid allemaal nodig is. Bij HOC Opleiding en Training helpen wij u bij het halen van een VCA diploma. Dit is een diploma dat aangeeft dat de houder ervan weet wat er nodig is voor een veilige werkomgeving. We raden u dan ook aan om eens op onze website te kijken om te zien wat dit diploma precies inhoudt en wat voor cursussen wij hiervoor geven.

Een diploma voor VCA vaardigheid

Bent u op zoek naar een opleidingsinstituut waar mensen werken die alles weten over veilig werken? Die hier cursussen over geven die helemaal compleet zijn en waarmee een VCA diploma gehaald kan worden? Dan is het goed om hiervoor een kijkje te nemen bij de verschillende cursussen die we bij HOC allemaal aanbieden. Op het gebied van VCA hebben we een drietal verschillende cursussen. Het gaat hier om een cursus voor de basisveiligheid VCA, een cursus veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden en een cursus veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden. Deze opleidingen zijn er op gericht om u en uw mensen helemaal op de hoogte te brengen van alles wat er op het gebied van veiligheid op de werkvloer om de hoek komt kijken.

Snel een VCA diploma halen?

We hebben op onze website een overzicht staan van al onze cursussen en wanneer deze gegeven worden. Vandaar ook dat wij u aanraden om dit eens door te nemen om te zien wanneer er een cursus gegeven wordt die u tijdtechnisch uitkomt. Maar u kunt hier ook altijd even contact over opnemen met ons. Indien u de cursus met een grotere groep mensen wilt volgen kunnen wij deze ook bij u op de werkvloer komen geven. U ziet dan gelijk in welke mate de VCA betrekking heeft tot uw eigen bedrijf.

 

Ja, ik wil graag meer weten !

 

Meest gestelde vragen heftruck

Je kunt een nieuwe aanvragen via info@hoctraining.nl. Vermeld je volledige naam en geboortedatum.

In het Heftruck Opleidings Centrum in Zuidlaren worden iedere dag heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs opgeleid. In-company trainingen worden door heel Nederland gegeven.

Een heftruckchauffeurs dient volgens de Arbowet vakbekwaam en deskundig te zijn. Daarbij dient een heftruckchauffeur aantoonbaar gedegen instructie te hebben gevolgd.

Een SOG examen wordt afgenomen bij risicovolle taken in de petrochemie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. heftruck, hoogwerker, verreiker, aanslaan en begeleiden van lasten.

Dat is afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en varieert van één dag voor ervaren chauffeurs tot vier dagen.

 

Vanaf 16 jaar mag iemand een heftruck besturen, er dient echter altijd toezicht aanwezig te zijn.

Bestuurders van een heftruck breder dan 1.30 meter, dienen te beschikken over een T-rijbewijs als ze op de openbare weg rijden.

 

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

Heftruck

December 19, 2023

Heftruck cursus gehaald 👍🏻

Kahzu

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.