Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Arbeidsinspectie: erkende opleiding verkleint risico op bedrijfsongeval

by | Sep 27, 2022 | Nieuws

Werk je in de transport en logistiek? Dan is dat niet altijd zonder risico. Het volgen van erkende opleiding en training verkleint het risico op ongevallen, zo blijkt onder andere uit de Monitor arbeidsongevallen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Uit de meest recente Monitor blijkt dat bij het merendeel van de arbeidsongevallen met een voertuig een heftruck, reachtruck, containerheftruck, stapelaar of orderpicker betrokken is, Belangrijke oorzaken: de bestuurder zag het slachtoffer niet of niet op tijd, het slachtoffer bevond zich in de gevarenzone of het slachtoffer zag of hoorde het voertuig niet of niet op tijd. Ook werd tijdens het onderzoek vastgesteld dat sommige bestuurders onvoldoende waren getraind in het besturen van het voertuig.

De gevolgen van een ongeval zijn niet mals: een kwart van de slachtoffers houdt vermoedelijk blijvend letsel over aan het ongeval, onder andere in de vorm van amputatie, botbreuken en inwendig letsel. Zeven procent van de slachtoffers komt zelfs te overlijden.

HOC Opleiding & Training is al meer dan 25 jaar dé specialist in het professioneel en vakkundig opleiden van chauffeurs van interne transportmiddelen zoals de Heftruck, Reachtruck, Containerheftruck, EPT en Stapelaar. Naast rij- en bedieningsvaardigheid wordt er in al onze opleidingen en trainingen veel aandacht besteed aan risicobewustzijn en schadepreventief rijden. HOC Opleiding & Training is erkend opleider Transport & Logistiek, CBR-CCV, SOG, VCA Infra en STL Werkt.

Navigatie
Volg ons