Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

BHV Herhaling

BHV Herhaling

Het besluit Bedrijfshulpverlening Arbeidsomstandighedenwet legt werkgevers niet alleen de plicht op om een aantal werknemers aan te wijzen als BHV’er, BHV’ers dienen hun kennis en vaardigheden ook op peil te houden. Door BHV’ers jaarlijks een Herhalingscursus te laten volgen kan de werkgever aantonen te voldoen aan de basisverplichting.

HOC Opleiding & Training biedt een kwalitatief goede BHV (Herhalings)cursus aan die door deskundige trainers wordt gegeven.

Doel

Toetsen of de deelnemer nog voldoet aan de wettelijke eisen en de voorgeschreven verrichtingen nog beheerst.

Inhoud

De cursus bestaat uit de onderdelen Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming en bevat vier hoofdonderwerpen:
1. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en het verplaatsen van gewonden;
2. Verbindingen en communicatie met externe hulpverleningsdiensten;
3. Brand en brandbestrijding met verschillende kleine blusmiddelen;
4. Alarmering en ontruiming.

Overige informatie

De totale cursus duurt 1 dag en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Tynaarlo. Vanaf 8 personen kunnen we de cursus ook op uw bedrijf geven (in-company).

Er is geen examen aan de training verbonden. De deelnemer wordt tijdens de training getoetst op het voldoen aan de wettelijke eisen en het beheersen van de voorgeschreven verrichtingen. Is dit het geval, dan ontvangt de deelnemer het BHV-Herhalingscertificaat.

Veelgestelde vragen

Bij een incident in een bedrijf dient de BHV’er eerste hulp te verlenen, totdat de professionele hulpverleners aanwezig zijn.

Dit betekent:

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • het beperken en bestrijden van brand;
  • het beperken van de gevolgen van ingevallen;
  • het alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf.

Ja, elke werkgever is verplicht om BHV te organiseren. In kleine bedrijven kan de werkgever zelf de BHV-taken uitvoeren. In deze situatie moet hij wel een BHV’er aanwijzen om hem bij afwezigheid te vervangen zodat kan worden voldaan aan de eis dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn.

BHV’ers dienen zodanig opgeleid te zijn dat ze hun taken als bedrijfshulpverlener naar behoren kunnen vervullen. Dit betekent eerst een Basisopleiding en vervolgens herhalen.

Omdat een BHV’er ten alle tijde in staat moet zijn om de taken als bedrijfshulpverlener uit te voeren, dient er regelmatig bijgeschoold te worden. Één keer jaar is meestal voldoende.

Ja, iedere werkgever moet maatregelen treffen op het gebied van eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding en ontruiming.

Informatie overheid

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

4.9
4.9 out of 5 stars (based on 56 reviews)
Uitstekend91%
Heel goed7%
Gemiddeld2%
Kritisch0%
Slecht0%

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.