Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Digitale Tachograaf Code95

Digitale Tachograaf Code95

De digitale tachograaf voor de vrachtwagen is verplicht sinds 1 mei 2006. De digitale tachograaf heeft het doel om binnen Europa te zorgen voor meer veiligheid op de weg, eerlijke concurrentie tussen Europese vervoerders en gezonde arbeidsomstandigheden.

Het niet juist gebruiken kan grote gevolgen hebben. HOC Opleiding & Training biedt een professionele training voor optimaal gebruik van de tachograaf en alle wettelijke vereisten rondom rij- en rusttijden (Arbeidstijdenbesluit Vervoer). Het betreft een praktische training waarin wordt geoefend met demo tachografen. Er wordt 7 uur geregistreerd voor Code95 !

Doelgroep

Chauffeurs die (gaan) werken met een voertuig dat is voorzien van een digitale tachograaf.

Doel

De chauffeur informeren over het hoe, waarom en de mogelijkheden van de (digitale) tachograaf. Waar moet de chauffeur op letten en hoe gebruikt hij/zij de diverse instellingen.

Hoe werkt een digitale tachograaf

De onderstaande onderwerpen worden behandeld. Er wordt geoefend met demo’s.

• Wetgeving
• Tachograafkaart
• Bediening digitale tachograaf
• Verplichtingen voor de chauffeur
• Belang voor chauffeur en ondernemer
• Meevoerverplichtingen
• Uitleg over diverse digitale tachograaf passen
• Controlebeambten en controles
• Rij- en rusttijden
• Chauffeurskaart / uitlezen

Informatie

Duur        1 dag
Locatie    Opleidingscentrum Tynaarlo of in-company
Code95   7 uur
Examen   er wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een Bewijs van Deelname.

 

 

          √ Vakkundig        

     √ Professioneel         √ Flexibel

4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 out of 5 stars (based on 55 reviews)
Uitstekend91%
Heel goed7%
Gemiddeld2%
Kritisch0%
Slecht0%

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

  • Hidden

    Sectie-einde

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons