Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Heftruck cursus Groningen

 

Een heftruck cursus volgen in Groningen

Bent u op zoek naar een instituut waar u een heftruck cursus in Groningen kunt volgen? Dan nodigen wij u uit om een kijkje te komen nemen bij de mogelijkheden die wij u bij HOC Opleiding & Training allemaal te bieden hebben. We hebben instructeurs klaarstaan die u graag meer vertellen over wat er allemaal bij komt kijken om een heftruck te bedienen. U en/of uw medewerkers leren wat er allemaal nodig is bij het besturen van een heftruck en wat u in de gaten moet houden op het gebied van veiligheid. Per slot van rekening is het rijden met een heftruck iets wat behoorlijke risico’s met zich mee kan brengen. Schrijf u of uw medewerkers dan ook vandaag nog in voor onze heftruck cursus in Groningen.

Een cursus voor heftruck in Groningen

Wist u dat er jaarlijks gemiddeld 7 dodelijke ongevallen gebeuren waar een heftruck bij betrokken is? U begrijpt dan ook dat het van groot belang is om goed voorbereid op een heftruck te gaan zitten. Een heftruck cursus halen in Groningen bij HOC is dan ook een goed idee. Als heftruckchauffeur is uw veiligheid heel belangrijk, maar ook als u een eigenaar bent van een bedrijf waar met heftrucks gewerkt wordt. Dankzij onze heftruck cursus in Groningen waarborgt u dan de veiligheid van u en de mensen om u heen. Daarbij: ook voor chauffeurs met ervaring kan het nooit kwaad om af en toe een opfriscursus te volgen.

Meer weten over onze cursus voor heftruck in Groningen?

Indien u meer wilt weten over wat onze cursus precies inhoudt, raden wij u aan om hier eens contact met ons over op te nemen. We staan klaar om u alles te vertellen over de cursussen die wij geven. U kunt ook altijd even een kijkje nemen bij de uitgebreide informatie over dit onderwerp die wij elders op deze website voor u klaar hebben staan. Zo bent u straks helemaal op de hoogte van wat onze heftruck cursus in Groningen precies inhoudt.

Ja, ik wil graag meer weten !

 

Meest gestelde vragen heftruck

Je kunt een nieuwe aanvragen via info@hoctraining.nl. Vermeld je volledige naam en geboortedatum.

In het Heftruck Opleidings Centrum in Zuidlaren worden iedere dag heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs opgeleid. In-company trainingen worden door heel Nederland gegeven.

Een heftruckchauffeurs dient volgens de Arbowet vakbekwaam en deskundig te zijn. Daarbij dient een heftruckchauffeur aantoonbaar gedegen instructie te hebben gevolgd.

Een SOG examen wordt afgenomen bij risicovolle taken in de petrochemie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. heftruck, hoogwerker, verreiker, aanslaan en begeleiden van lasten.

Dat is afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en varieert van één dag voor ervaren chauffeurs tot vier dagen.

 

Vanaf 16 jaar mag iemand een heftruck besturen, er dient echter altijd toezicht aanwezig te zijn.

Bestuurders van een heftruck breder dan 1.30 meter, dienen te beschikken over een T-rijbewijs als ze op de openbare weg rijden.

 

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

Heftruck

December 19, 2023

Heftruck cursus gehaald 👍🏻

Kahzu

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.