Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Lading zekeren, code95

Lading zekeren, code 95

Verschillende ladingen en retourvrachten verhogen de beladingsgraad. Daardoor moet de chauffeur meer zorg besteden aan het laden, stuwen en verankeren om de rit goed uit te voeren, zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Tijdens de uitvoering van de rit is het opnieuw stuwen en verankeren na het lossen van een gedeelte van de lading heel belangrijk. Goede ladingzekering is van essentieel belang voor een goed en veilig transport.

Er geldt ook een wettelijke verplichting om lading goed te zekeren. In steeds meer landen wordt deze verplichting dan ook streng gehandhaafd.

Doel opleiding Lading Zekering

De deelnemers zijn na afloop van de cursus Lading Zekeren in staat om lading te stuwen en te verankeren op basis van de wettelijke eisen.

Doelgroep

De training Lading Zekeren is geschikt voor chauffeurs en personen die verantwoordelijk zijn voor het laden van voertuigen en aanhangers.

Inhoud

Deze training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, waarbij o.a. de volgende onderwerpen behandeld worden.

Theorie
• Soorten ladingen;
• Karakter van ladingen
• Krachten op ladingen berekenen
• Methodes van lading zekeren
• Ladingzekering materiaal, spanbanden en kettingen
• Ladingzekering wetgeving

Praktijk
• Welke ladingen zijn te herkennen
• Controle van materialen voor lading zekering
• Vastzetten van ladingen
• Controle na het vastzetten
• Controle onderweg

Informatie

Duur          1 dag
Locatie      Opleidingscentrum Tynaarlo of in-company op uw bedrijf in heel Nederland

Lading Zekeren Code95

Deze training telt mee voor 7 uur Code95.

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 out of 5 stars (based on 56 reviews)
Uitstekend91%
Heel goed7%
Gemiddeld2%
Kritisch0%
Slecht0%

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons