Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

[yoast-breadcrumb]

TCVT RA Machinisten: van certificatie naar registratie

by | Apr 10, 2019 | Nieuws

Het ministerie van SZW zal per 1 juli 2019 het systeem van certificatie vervangen voor een systeem van registratie, wat nodig is door een wetswijziging. Van rechtswege wordt het TCVT-certificaat van hijskraanmachinisten omgezet in een TCVT-registratie, waarvan de machinist per 1-7-2019 een verklaring ontvangt. Machinisten vallen vanaf dat moment onder het toezicht van de Minister, die de bevoegdheid gedelegeerd heeft aan TCVT-RA (het zusje van TCVT).

De registratie van de bijscholing en de praktijkervaring worden per 1 juli 2019 digitaal bijgehouden, waarvoor machinisten een digitale pas ontvangen via Secure Logistics (DSP-pas). Door middel van deze pas kunnen machinisten de TCVT zaken bijhouden, maar ook andere opleidingszaken zoals VCA. Het bijhouden van deze zaken kan worden gedaan door personen die hiertoe speciaal door TCVT worden geautoriseerd. Dit kunnen bijvoorbeeld erkende opleiders, werkgevers, ZZP-ers en anderszins zijn. Mits geactiveerd is de pas eventueel ook te gebruiken als toegangspas.

Om de certificaten naar een wettelijk verplichte registratie te kunnen omzetten, ontvangt TCVT- RA  graag de volgende informatie van machinisten:

Deze informatie ontvangen TCVT RA graag op het volgende mailadres kantoor@tcvt-ra.nl

Extra informatie:

  1. Het betreft hier alleen de machinisten met een wettelijk verplicht W4-certificaat. W1-02 en/of W4-08 en/of W5-02 certificaten vallen hier buiten.
  2. Het kan zijn dat SZW de invoering per 1-7-2019 niet kan realiseren en dan schuift deze datum op. In dat geval ontvangt u bericht van TCVT RA.
Navigatie
Volg ons