Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Verkeerscontrole van ROADPOL

Mar 29, 2022 | Nieuws | 0 comments

Overbelading, niet of verkeerd gezekerde lading, het niet naleven van rij- en rusttijden en het verkeerd gebruiken of zelfs manipuleren van de digitale tachograaf zijn een belangrijke oorzaak van onveilige situaties op de weg. Zo blijkt uit een recente verkeerscontrole (maart 2022) van ROADPOL.

Negentien landen namen deel aan de controle en in totaal werden 210.365 vrachtwagens en 121.666 bussen gecontroleerd. Er werden ruim 70.000 overtredingen geconstateerd, waarvan meer dan 60.000 konden worden toegeschreven aan vrachtvervoerders. Bij zo’n 200 vrachtwagens werd verder rijden zelfs helemaal verboden totdat de voertuigen of lading in goede staat waren hersteld.

Een kwart van de ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn kan worden toegeschreven aan een gebrekkige zekering van lading. Behalve materiële schade aan lading, voertuig en wegmeubilair, of zelfs personen (letselschade), kan ook uw bedrijfsimago een flinke deuk oplopen.

Het belang van veilig lading zekeren en kennis over het gebruik van de digitale tachograaf wordt hier nog maar eens mee onderstreept. De 1-daagse maatwerktrainingen Veilig lading zekeren (Code95) en Digitale Tachograaf (Code 95) van HOC Opleiding & Training zijn volledig toegespitst op de beroepspraktijk.

Navigatie
Volg ons