Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

EU wil code 95 moderniseren

Feb 2, 2017 | Nieuws | 0 comments

Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

tractoren
[yoast-breadcrumb]
Nu ongeveer alle truck- en buschauffeurs in de EU de afgelopen zeven jaar minimaal 35 uur nascholing hebben gevolgd, wil de EU de regelgeving alweer wijzigen. Het is een nieuwe poging van Brussel om het aantal verkeersdoden in de EU te halveren.
Brussel wil dit bereiken door chauffeurs veel meer vertrouwd te maken met de vele assistentiesystemen die tegenwoordig op de truck zitten. Hiervan was zeven jaar geleden nog nauwelijks sprake.

De EU wil dat alle chauffeurs van vrachtwagens en bussen nog zuiniger en veiliger gaan rijden. Meer anticiperen dus, maar daarvoor is ook meer kennis vereist van wat een truck allemaal al zelf kan op dit gebied. Denk hierbij aan een automatische transmissie die schakelt mede op basis van GPS-gegevens, en kijk naar de EcoRoll systemen die met name internationaal rijdende collega’s wel zullen kennen.

Verder wil de EU komen tot een Europese erkenning van opleidingen uit andere lidstaten. Hoe dit precies ingevuld gaat worden, is nog niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat het niveau van de rij opleiding en de nascholing in de diverse lidstaten gelijkgetrokken moet worden. De voorstellen gaan de komende maand naar het Parlement, waarna de lidstaten een en ander kunnen invoeren. Dat zal later dit jaar zijn.

Bron: Bigtruck.nl

Navigatie
Volg ons