Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Grip op risico’s: op weg naar gezond en veilig werken

Als werkgever besef je vast hoe waardevol je medewerkers zijn voor succesvol ondernemen. Maar, wist je ook dat je wettelijk verplicht bent een arbobeleid te hebben en dat een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) daarvoor de basis is?

Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)

Met een RI&E breng je in 7 stappen de risico’s binnen je bedrijf in kaart. Een RI&E levert daarmee de basis voor een veilige en gezonde werkplek. En dat heeft ook veel voordelen voor jou als werkgever. Het leidt namelijk niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar bevordert ook het werkplezier en de productiviteit.

Veiligheidscursus op maat (VCA)

Op het gebied van gezond en veilig werken valt er uit veel cursussen te kiezen. Bijvoorbeeld een VCA cursus, waarin ook het belang van een RI&E aan de orde komt. Steeds meer opdrachtgevers eisen van aannemers en andere bedrijven een VCA certificaat. De VCA cursussen van HOC Opleiding & Training zijn toegespitst op de beroepspraktijk en kunnen zowel klassikaal als (voor een deel) via e-learning worden gevolgd.

BHV Bedrijfshulpverlener (BHV)

Het besluit Bedrijfshulpverlening Arbeidsomstandighedenwet legt werkgevers de plicht op om – afhankelijk van de omvang van de organisatie en aan de hand van de RI&E – een aantal werknemers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener (BHV’er). Bij HOC Opleiding & Training kun je terecht voor de BHV Basisopleiding of een BHV Herhalingscursus. De BHV Opleidingen van HOC kun je volledig klassikaal maar ook via blended learning volgen.

 Branchevereniging

Welke regels er precies voor jouw bedrijf gelden ligt aan de branche waarin je werkt. Het is dus verstandig om goed te kijken wat er voor jouw bedrijf gedaan kan worden en wat je zelf moet ondernemen om je bedrijf gezond en veilig te maken én te houden. Als je bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging kom je mogelijk  in aanmerking voor deelname aan gezamenlijke initiatieven of een tegemoetkoming in de kosten van bepaalde maatregelen die je in je bedrijf doorvoert om een veilige en gezonde werkvloer te creëren. 

Navigatie
Volg ons