Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Opleiding shovelmachinist wiellaadschop

Shovel certificaat

Shovel certificaat

De shovel, ook wel wiellaadschop genoemd, kan voor vele doeleinden gebruikt worden en is daarmee multifunctioneel inzetbaar. Bijvoorbeeld in het grondverzet, de recycling, agrarische sector, met of zonder vorkenbord, et cetera.

Voor wie is deze shovel opleiding bedoeld?

De 1-daagse cursus is geschikt voor de machinist zonder visuele of motorische beperking die reeds enige ervaring heeft met het gebruik van de shovel of soortgelijke machines. Minimumleeftijd is 16 jaar.

Doel

Bijbrengen en/of ‘opfrissen’ van de (basis)vaardigheden voor het veilig werken met de shovel voor het transporteren en opslaan van stoffen en goederen.

Inhoud Shovel opleiding

De training is in zijn geheel op de beroepspraktijk ingericht. Alle theorie is ter ondersteuning van de oefeningen in de praktijk. Er zal gedurende de cursus geoefend worden in praktijksituaties.
De volgende aspecten komen gedurende de opleiding aan bod:
– Arbeidsomstandigheden en wettelijke eisen
– Bediening
– Uitrustingsstukken
– Veiligheid en omgeving
– Controle en onderhoud
– Kennis en gebruik van materiaal en materieel

Overige informatie

Duur: 1 dag, inclusief examen
Locatie: Opleidingscentrum Tynaarlo of In-company

Bij voldoende bekwaamheid ontvangt de deelnemer een certificaat en pas van HOC Opleiding & Training.

 

          √ Vakkundig      

     √ Professioneel           √ Flexibel

Heftruck

December 19, 2023

Heftruck cursus gehaald 👍🏻

Kahzu

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons