Transport Logistiek Veiligheid

Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Heftruck certificaat

Erkend opleider SOG VCA Infra, CBR en STL Werkt

Heftruck certificaat iedere dag!

Een heftruckcursus  is voor heftruckchauffeurs van groot belang, jaarlijks gebeuren er gemiddeld 7 ongevallen met een dodelijke afloop. Medewerkers en werkgevers hebben baat bij goed opgeleide chauffeurs. Er wordt dan immers veiliger en beter gewerkt. Zelfs voor ervaren chauffeurs is een ‘heftruck herhalingscursus’ vaak de moeite waard! Veel heftruck ongelukken gebeuren met ervaren chauffeurs. Schadepreventie en efficiëntie zijn belangrijke onderdelen voor heftruckchauffeurs die de opleiding volgen bij HOC.

Met het heftruckcertificaat van HOC veilig en efficiënt aan het werk !

Doel: het heftruck rijbewijs

Men krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie tijdens de cursus. Bovendien leren uw werknemers (of u zelf) veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck. Bij voldoende bekwaamheid worden de chauffeurs gecertificeerd, als bewijs dat ze veilig een heftruck kunnen bedienen.

Inhoud heftruck cursus

Tijdens deze cursus krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:
– Arbo-wet
– Rijklaarcontrole
– Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
– Bediening
– Opladen batterij
– Oriëntatie op de omgeving
– Efficiënt en veilig rijden
– Veiligheid

Hoe lang duurt de heftruckcursus ?

De duur  is afhankelijk van de ervaring van de chauffeur en varieert van een 1 tot 4 dagen.
1-daagse cursus voor chauffeurs die al jaren met een heftruck werken
2-daagse cursus voor personen die enige ervaring hebben met het werken met een heftruk of soortgelijke machines
4-daagse cursus voor personen die nog nooit met een heftruck hebben gewerkt

De heftruck theorie duurt een halve dag, vervolgens krijgt iedere deelnemer zijn eigen praktijkopdrachten afhankelijk van de voortgang.

U kunt ervoor kiezen uw werknemers de opleiding bij HOC Opleiding & Training in Tynaarlo te laten volgen of op uw eigen werkvloer. De cursus is te volgen vanaf vier personen. Als u vandaag mensen  aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag al beginnen en uw werknemers kunnen zo dus z.s.m. beschikken over een heftruckdiploma, oftewel: wanneer het u uitkomt!

In het kader van de Code95 kunnen 7 of 14 uren geregistreerd worden.

Heftruck met SOG examen

Op deze pagina vindt u hierover meer informatie.

Als aanvulling kunt u de cursus Rollen en/of Balenklem volgen.

Een heftruckcertificaat halen

Wilt u een heftruckcertificaat halen, of heeft u bij uw bedrijf personeel dat u graag met een certificaat voor de heftruck aan de gang wilt laten gaan? Dan bent u bij HOC aan het juiste adres. We hebben ervaren instructeurs klaarstaan die graag aan de slag gaan om potentiele heftruckchauffeurs aan hun certificaat te helpen. We doen dit op onze eigen locatie in Tynaarlo, waar we jaarlijks meer dan 6500 kandidaten mogen ontvangen. We geven een duidelijke, complete cursus of opleiding voor iedereen die in dit mooie vak aan de slag wil gaan. We kunnen hierbij ook bij u langskomen om de cursus bij uw bedrijf te geven.

Wilt u dat uw mensen een heftruck certificaat halen?

We vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen die dit willen, ook als heftruckchauffeur aan de slag kunnen gaan. We raden u dan ook zeker aan om geinteresseerde mensen bij uw bedrijf in te schrijven voor een van onze cursussen. We geven onze lessen met een persoonlijke benadering, aangezien wij toch wel hebben ondervonden dat dit het beste en prettigste werkt. We nemen onze cursisten mee in een leertraject waarbij de nadruk ligt op zaken als veiligheid, kennis en efficiëntie. We zorgen er daarbij ook voor dat iedereen die het heftruck certificaat wil halen ook helemaal op de hoogte is van de gang van zaken in de dagelijkse praktijk.

Meer weten over het certificaat voor de heftruck?

Neem eens contact met ons op als u vragen heeft over het heftruckcertificaat. We vertellen u hier graag meer over, zodat uw mensen goed beslagen aan de slag gaan bij ons. Het is belangrijk om een goede, duidelijke en praktijkgerichte cursus te volgen als mensen serieus aan de slag willen als heftruckchauffeur. Met onze ervaring hebben wij al heel wat mensen geholpen aan het heftruckcertificaat. Via onze website kunt u niet alleen eenvoudig informatie bij ons opvragen, maar uw mensen ook meteen inschrijven. Ze kunnen dan snel aan de slag met het heftruck certificaat halen!

Veelgestelde vragen

Je kunt een nieuwe aanvragen via info@hoctraining.nl. Vermeld je volledige naam en geboortedatum.

In het Heftruck Opleidings Centrum in Zuidlaren worden iedere dag heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs opgeleid. In-company trainingen worden door heel Nederland gegeven.

Een heftruckchauffeurs dient volgens de Arbowet vakbekwaam en deskundig te zijn. Daarbij dient een heftruckchauffeur aantoonbaar gedegen instructie te hebben gevolgd.

Een SOG examen wordt afgenomen bij risicovolle taken in de petrochemie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. heftruck, hoogwerker, verreiker, aanslaan en begeleiden van lasten.

Dat is afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en varieert van één dag voor ervaren chauffeurs tot vier dagen.

 

Vanaf 16 jaar mag iemand een heftruck besturen, er dient echter altijd toezicht aanwezig te zijn.

Bestuurders van een heftruck breder dan 1.30 meter, dienen te beschikken over een T-rijbewijs als ze op de openbare weg rijden.

4.7
4.7 out of 5 stars (based on 6 reviews)
Excellent67%
Very good33%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Heftruck

July 27, 2021

Was top!

Theo bijleveld

Heftruckcursus

June 30, 2021

Leuke cursus en leraar

Arend

Heftruckcursus

June 29, 2021

Supppeerrrr

Joeri kuiper

Heftruckcursus

June 28, 2021

Alleen slecht bereikbaar met openbaar vervoer. Anders had ik 5 sterren gegeven.

Egbert

Response from HOC

Nu de coronaregels versoepelen kunnen we je weer van de bus halen!

Heftruckcursus

June 28, 2021

Was er voor mijn heftruck certificaat. was allemaal goed uitgelegd en een goede lunch

Hoc

Transport en Logistiek Opleidingen

Passie voor deskundigheid !

Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!

HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.

Ruim 6500 cursisten per jaar !

Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.

Ja, ik wil graag meer weten !

Code95

HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95.  Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.

De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.

Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.  Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.

Infra, Loon en Grondverzet

In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.

HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.

Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Werken onder een hijskraan

Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.

 

Navigatie
Volg ons