Verreiker
Verreiker Certificaat voor hefwerkzaamheden
Een verreiker is een voertuig, dat is gebouwd om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Hij heeft een telescooparm in de vorm van een uitschuifbare giek, die naar voren, achteren, boven en beneden kan bewegen. Omdat er verschillende voorzetstukken aan de telescooparm kunnen worden bevestigd, is sprake van een heus ‘multiwerkvoertuig’: de verreiker kan worden gebruikt als vorkheftruck, hoogwerker, hijskraan, grondverzetmachine, noem maar op. De verreiker komt goed uit de verf op ruw terrein en wordt ingezet bij infrastructurele werken, naast agrarische en industriële bedrijven.
Verschillende verreikercertificaten
Verschillende soorten gebruik gaan uiteraard gepaard met verschillende eisen en voorschriften op het gebied van bediening en veiligheid. En dus zijn er verschillende opleidingen en certificaten.
Bij de bedienings- en veiligheidseisen, en dus ook bij ons cursusaanbod, maken we onderscheid tussen starre en roterende verreikers. Starre verreikers functioneren voornamelijk als hefvoertuig, terwijl roterende verreikers voor verschillende andere functies kunnen worden ingezet.
Afhankelijk van enerzijds de eisen, die voortkomen uit de wet- en regelgeving en anderzijds de aanvullende eisen, die opdrachtgevers stellen, moeten machinisten in het bezit zijn van een basiscertificaat, al dan niet aangevuld met specifieke certificaten.
Voor de functie heffen voldoet de basiscursus. Voor hijswerkzaamheden boven tien tonmeter op bouwplaatsen is een TCVT-certificaat (Toezichthouder Certificaat Verticaal Transport) nodig.
Voor verreikers met hijsfunctie gelden de regels en normen voor hijskranen NEN-EN 13000, terwijl voor verreikers, die functioneren als hoogwerker, de specifieke eisen voor hoogwerkers gelden.
Opleidingen van HOC Opleiding & Training zijn gebaseerd op de wet- en regelgeving en volgen de VCA-systematiek: VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu.
Naast de basisveiligheid VCA kan er sprake zijn van aanvullende veiligheidseisen bij risicovolle werkzaamheden, bijvoorbeeld in de chemische industrie. Deze aanvullende eisen zijn omschreven in de SOG: de SSVV Opleidingen Gids, waarbij SSVV staat voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.
HOC Opleiding & Training biedt vier opleidingen voor verreikers voor hijsen, heffen, hoogwerken en grond verzetten.
Agenda
[add_eventon_list number_of_months=”6″ event_count=”7″ hide_past=”yes” event_type=”28, 57″ hide_empty_months=”yes” ]
Transport en Logistiek Opleidingen
Passie voor deskundigheid !
Iedereen kan bij HOC Opleiding & Training BV terecht voor een opleiding of cursus op het gebied van intern en extern transport, waaronder veilig hijsen. En ook voor trainingen op het gebied van Code95, BHV en VCA kunt u niet om HOC heen!
HOC Opleiding & Training is een klantgerichte organisatie. Wij vinden een plezierige sfeer belangrijk en hebben een hoge waardering en interesse voor en in onze klanten en cursisten.
Ruim 6500 cursisten per jaar !
Kiest u voor een opleiding of cursus bij HOC, dan kiest u voor:
-een persoonlijke benadering, van zowel de cursist als de opdrachtgever;
-aansluiting op de dagelijkse praktijk van uw werksituatie;
-een leertraject gericht op veiligheid en efficiëntie.
Ja, ik wil graag meer weten !
Code95
HOC Opleiding & Training heeft veel opleidingen die meetellen voor de code95. Voor de autolaadkraan hebben we twee opleidingen die meetellen. Eén daarvan is de cursus autolaadkraan laden en lossen die meetelt voor 7 uur. De opleiding Machinist Autolaadkraan Hijsen telt mee voor 21 uur code95. Chauffeurs die ondergrondse containers lossen kunnen hiervoor ook een code95 cursus volgen. Voor deze chauffeurs is een cursus Veilig werken langs de weg een goede aanvulling voor 7 uur code95.
De opleiding Digitale Tachograaf wordt gegeven door instructeurs die dagelijks in de praktijk werken. Chauffeurs zijn na afloop ook heel enthousiast over de training EHBO voor chauffeurs, deze training kan ook van pas komen in de privésfeer.
Veel trainingen voor de code95 bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk. Bij de cursus Ladingzekeren hebben deelnemers 's morgens theorie en 's middags gaan ze in de praktijk lading zekeren. Bij de cursus met de heftruck is deze dagindeling ook van toepassing, 's morgens theorie en 's middags praktijk.
Infra, Loon en Grondverzet
In de Infra wordt veel gebruik gemaakt van grondverzetmachines, zoals een Minikraan, Shovel en een Hydraulische Graafmachine.
HOC Opleiding & Training geeft deze trainingen op haar locatie in Tynaarlo of op locatie van de klant. Het Nieuwe Draaien voor Grondverzetmachines is ook een veel gevraagde cursus. Net zoals de cursus Veilig werken met een Grafdelfmachine.
Wil je met een hoogwerker werken, dan dien je vooraf een gedegen opleiding te hebben gevolgd.
Werken onder een hijskraan
Mensen die onder een hijskraan werken dienen goed opgeleid te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillenden certificeringen, afhankelijk van de sector waar gewerkt wordt. Aanslaan van Lasten met HOC certificaat, ABVL met SOG certificaat, Hijsbegeleider en Rigger met TCVT certificaat.