Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 - 17:00 uur.

Verreiker

Verreiker Certificaat voor hefwerkzaamheden

Een verreiker is een voertuig, dat is gebouwd om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Hij heeft een telescooparm in de vorm van een uitschuifbare giek, die naar voren, achteren, boven en beneden kan bewegen. Omdat er verschillende voorzetstukken aan de telescooparm kunnen worden bevestigd, is sprake van een heus ‘multiwerkvoertuig’: de verreiker kan worden gebruikt als vorkheftruck, hoogwerker, hijskraan, grondverzetmachine, noem maar op. De verreiker komt goed uit de verf op ruw terrein en wordt ingezet bij infrastructurele werken, naast agrarische en industriële bedrijven.

Verschillende verreikercertificaten

Verschillende soorten gebruik gaan uiteraard gepaard met verschillende eisen en voorschriften op het gebied van bediening en veiligheid. En dus zijn er verschillende opleidingen en certificaten.

Bij de bedienings- en veiligheidseisen, en dus ook bij ons cursusaanbod, maken we onderscheid tussen starre en roterende verreikers. Starre verreikers functioneren voornamelijk als hefvoertuig, terwijl roterende verreikers voor verschillende andere functies kunnen worden ingezet.
Afhankelijk van enerzijds de eisen, die voortkomen uit de wet- en regelgeving en anderzijds de aanvullende eisen, die opdrachtgevers stellen, moeten machinisten in het bezit zijn van een basiscertificaat, al dan niet aangevuld met specifieke certificaten.

Voor de functie heffen voldoet de basiscursus. Voor hijswerkzaamheden boven tien tonmeter op bouwplaatsen is een TCVT-certificaat (Toezichthouder Certificaat Verticaal Transport) nodig.
Voor verreikers met hijsfunctie gelden de regels en normen voor hijskranen NEN-EN 13000, terwijl voor verreikers, die functioneren als hoogwerker, de specifieke eisen voor hoogwerkers gelden.

Opleidingen van HOC Opleiding & Training zijn gebaseerd op de wet- en regelgeving en volgen de VCA-systematiek: VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu.
Naast de basisveiligheid VCA kan er sprake zijn van aanvullende veiligheidseisen bij risicovolle werkzaamheden, bijvoorbeeld in de chemische industrie. Deze aanvullende eisen zijn omschreven in de SOG: de SSVV Opleidingen Gids, waarbij SSVV staat voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

HOC Opleiding & Training biedt vier opleidingen voor verreikers voor hijsen, heffen, hoogwerken en grond verzetten.

Agenda

[add_eventon_list number_of_months=”6″ event_count=”7″ hide_past=”yes” event_type=”28, 57″ hide_empty_months=”yes” ]

Algemene cursusagenda

[add_eventon hide_past=”yes” event_count=”3″ show_limit=”yes” show_limit_ajax=”yes”]

Hoofdadres:
Handelsweg 26-28 | 9482 WE | Tynaarlo

Postadres:
Postbus 110 | 9470 AC | Zuidlaren

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 17:00
Zaterdag op afspraak

KVK: 04078908

Navigatie
Volg ons