Ontdek de HOC Keuzecarrousel

HOC Opleiding & Training

 Handelsweg 26-28 9482 WE Tynaarlo

Openingstijden: 07:30 – 17:00 uur.

Ongevallen met heftrucks blijven zorgwekkend hoog!

Dec 12, 2022 | Nieuws | 0 comments

Ongevallen met heftrucks blijven zorgwekkend hoog!

by | Dec 12, 2022 | Nieuws

Heftrucks zijn belangrijke machines voor veel bedrijven en maken het gemakkelijker om goederen te verplaatsen. Helaas brengen deze machines ook risico’s met zich mee. Onlangs zijn er in het nieuwsbericht verschillende ongevallen met heftrucks gemeld die tot ernstige letselschade en zelfs dodelijke slachtoffers hebben geleid.

Volgens recente statistieken blijven ongevallen met heftrucks een zorgwekkend hoog niveau vertonen. Elk jaar worden er wereldwijd duizenden mensen gewond als gevolg van heftruckongevallen en overlijden er honderden mensen. De meeste ongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten, zoals onjuist gebruik van de machine, onvoldoende opleiding en training van de bestuurder, en het niet naleven van veiligheidsvoorschriften.

Het is dan ook essentieel dat bedrijven die heftrucks gebruiken, zich bewust zijn van de risico’s en er alles aan doen om deze risico’s te minimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van goede opleiding en training aan de heftruckbestuurders, het naleven van veiligheidsvoorschriften en het regelmatig controleren en onderhouden van de machines.

Als u als bedrijf nog geen goede opleiding en training aan uw heftruckbestuurders biedt, dan is het hoog tijd om hiermee te beginnen. Het voorkomen van ongevallen met heftrucks is van groot belang voor de veiligheid van uw werknemers en voor de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten.

In deze tijd waarin veiligheid voorop staat, dient u als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving en ervoor te zorgen dat uw personeel goed is opgeleid en getraind voordat ze aan de slag gaan met heftrucks. We moeten ons blijven inzetten om ongevallen met heftrucks tot een minimum te beperken en de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.​

Cursus veilig werken met de heftruck

Navigatie
Volg ons